Fantasticus

 • edge

  Caption Text

  Link
 • edge

  Caption Text

  Link
 • edge

  Caption Text

  Link
Rie Kimura - baroque violin

Robert Smith - viola da gamba

Guillermo Brachetta - harpsichord
Fantasticus staat voor intense expressie en voor een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek.

De belangrijkste inspiratie voor het ensemble is de 
stylus fantasticus van de late 17de eeuw. Dit was "een vrije en teugelloze methode van componeren", die effectief een instrumentale bevrijding was van de heerschappij van de vocale muziek.

Avontuur en ontdekking waren de levenskracht van die tijd en zijn tevens de drijfveer van elke uitvoering en elk programma van
Fantasticus. Deze unieke inspiratie en een ensemble “in thrilling harmony with itself” zijn het geheim achter de zeldzame overtuigingskracht van Fantasticus.

Fantasticus speelt op historische instrumenten en bekend is om zijn ongemeen interessante programma's met muziek uit de 17de en 18de eeuw.  
“De Stylus Fantasticus (‘fantastische stijl’) is speciaal geschikt voor instrumenten. Het is de meest vrije en teugelloze methode van componeren. Zij is aan niets gebonden, niet aan woorden, noch aan een melodisch thema; ze is ontwikkeld om genialiteit te tonen en om de verborgen harmonie en de ingenieuze compositie van zinsbouw en fuga’s te onderrichten.”
(A. Kircher, Musurgia Universalis - 1650)

Social Media

NIEUWS

Stacks Image 1142
Zojuist verschenen: onze nieuwe CD “Bound to Nothing - The German Stylus Fantasticus” uitgebracht door Resonus Classics!
Meer informatie en bestellen
hier.
With their first two releases, Fantasticus have established themselves as a white-hot addition to the early music scene. Fantasticus by name; fantastic by nature!
(BBC Music Magazine, Christmas Edition 2013)
Their performances are confident, stylish, beautifully articulated and convey a sense of genuine rapport.
Definitely a collector’s item.
(Gramophone, January 2014)